Wednesday 15 April 2009

concurs 16-26 Aprilie


Nu am vrut catusi de putin sa va ”tai macaroana”, sa va cenzurez, sa va opresc din visare. am vrut doar sa facem un pas inainte. si ca sa intelegem impreuna cam ce inseamna asta, m-am gandit cu bogdan sa organizam un concurs. Se numeste ”Cum am depasit eu azi realitatea” 

Regulile: 

1. A depasi realitatea = a face din ziua mea un loc special : a depasi frici, a oferi momente speciale unor oameni speciali (straini, oameni fata de care aveam o idee preconceputa sau fata de oameni din viata noastra care ar avea pur si simplu nevoie de asta), a imi pune dorinte si a le realiza, a descoperi lucruri noi, a realiza ca ma pot auto-depasi,  a citi o carte dificila, a purta o conversatie de care va era teama, a construi ceva, a ajuta pe cineva..............

2. Timp de 10 zile va provoc sa postati povestiri, confesiuni, momente, dorinte care va fac sa depasiti realitatea de dinainte de labirint. 

3. Pe 10 zile vom vota impreuna cine castiga si ce anume se castiga. (Asta daca nu considerati ca experientele in sine sunt un castig enorm ;) )

4. Nu trisati, nu faceti lucruri care va sunt la indemana, nu faceti ce stiti deja sa faceti. incercati sincer sa vedeti pana unde v-a condus labirintul si sa-l facem sa continue in lumea dinafara. 

5. Sa ne povestim pe bune de ce am avut nevoie sa facem un anumit lucru si cum ne-a facut sa ne simtim ulterior, chiar daca ne simtim vulnerabili in fata celorlalti. Cred ca in labirint, ca si in lume, a fi vulnerabil este cea mai privilegiata stare - e starea de schimb de chei. 

6.  Luati provocarea, nu va asezati in umbra. E cum v-am spus in prima zi : este alegerea noastra cat de mult ne implicam si cat ne lasam traversati de aceasta experienta. La starea dinainte (de realitate lineara, plicticoasa, statica) va puteti intoarce oricand. Dar noi asa, asa cum suntem acum suntem doar acum. Ia-ne de mana si hai sa jucam impreuna. 

7. Incercati sa faceti pe cont propriu aceste experiente. Saptamana viitoare vom trece la actiuni mai ample (in grupulete) - asta doar daca reuseste acest experiment. Este important sa realizati cat de multa putere aveti pe cont propriu si ca fricile sunt niste virusi care ne impiedica sa traim cum am vrea de fapt. 

Noi toti suntem ciocolata, va veni cineva si ne va manca ************************************

 

2 comments:

  1. stefana ma surprinde aceasta postare intrucat chiar astazi am reusit sa'mi inabus o teama launtrica ce ma facea sa'mi incalcesc singura atat propriul fir al vietii, cat si al unei persoane foarte dragi mie...sufletul imi e contaminat de "liber" si de "viu"...insa multe altele mai sunt de facut...am sa povestesc totul mai pe indelete de indata ce voi convinge timpul a'mi fi complice...

    ReplyDelete
  2. Jocul inocent ce ni-l propun cei doi ne ajuta sa comunicam si sa intram in lumea " Initiatilor",sa iesim din lumea limitata,lipsita de aparare ,o lume a necunoasterii.Tocmai de aceaa,accesul in aceasta lume solitara este propriul nostru Descantec . Fiecare dintre noi avem ceva de spus,unii mai multe,altii si mai multe,iar pe masura ce inaintam ne dam seama ca orice Joc are o Semnificatie. Asa-i ca singurul lucru care reuseste sa inlature natura dezlantuita si apasatoare este Podul Lumii? Sufletul este pur,Descantecul nevinovat .
    Abia astept sa citesc tt ce aveti de spus !!!

    ReplyDelete