Tuesday 21 July 2009

prietenii secreti pe care...

un prieten [nesecret] mi'a povestit odata la o bauta ca a citit undeva intr'un raport stiintific cum niste oameni au demonstrat ca o persoana poate lega conexiuni profunde, adica e capabil de apropiere, din punct de vedere al capacitatii creierului, cu nu mai putin de 148 de oameni concomitent.
deci sa nu va fie teama ca va epuizati prietenia de care sunteti disponibili.. :)

nu stiu de fapt de ce am mai insistat sa va mai spun ceva. cred ca nu ar mai fi fost nimic de spus.

ce voiam sa va spun, prietenilor care sunteti inca secreti acolo, in lume... nu va epuizati ideile si nu va infranati mintile. nu va ganditi cu melancolie la vremurile ce au trecut, ci treceti la treaba.

sa facem o mica recapitulare pentru toata lumea:
ca sa fii prieten secret trebuie sa...:
-pasul 01: sa il cunosti pe prietenul tau. pe de'a'ntregul. sa ii vezi calitatile si defectele, sa il vezi cat de frumos si urat e. obiectiv. sa nu judeci, ci sa 'imbratisezi' tot ce crezi despre el. sa intelegi cine e si ce vrea. de unde vine. ce asteapta... uneori altcineva stie mai bine decat noi ce ne este de folos. fiti'va ingerii vostri pazitori.
-pasul 02: ramai secret. orice actiune: de a culege informatii, de a ajuta, de a fi alaturi de prietenul secret se face cat mai subtil, cat mai din umbra, cu scopul sincer de a ajuta nu de a primi multumirile celuilalt, sau ceva in schimb
-pasul 03: sa nu te intereseze cine este prietenul tau secret ci al cui prieten secret esti
-pasul 04: sa uiti ca e un joc si sa fie din ce in ce mai real...
-pasul 05: sa actionezi. numai acolo unde este necesar. acolo unde esti tu necesar. nu trebuie sa ii fii tu mama daca mama lui stie mai bine sa'l ingrijeasca atunci cand e bolnav pentru ca tu o sa fii stangaci si o sa il faci si mai bolnav. ajuta'l cu ce stii tu sa faci. sa actionezi inseamna sa faci ceea ce poti tu ca sa il ajuti. de exemplu sa ii lasi o scrisoare in care sa ii spui o poveste care crezi ca o sa il ajute, sau nici macar, uneori pur si simplu faptul ca cineva iti lasa ceva in cutia postala si nu stii cine e lasa un aer de 'nu sunt singur pe lume'. surprindeti! treceti'l prin experiente, situatii prin care stiti ca o sa ii comunicati intr'un fel ceva. sau ca pur si simplu se va simti mai bine. nu planuiti de fapt nimic si lasati totul sa se intample firesc. ca printr'un labirint. dar un labirint viu cu situatii reale.. de care persoana careia ii sunteti prieten secret sa nu stie ca pornesc din vointa voastra. si toate astea cu conditia...
pasul 04 bis pentru ca ar fi trebuit sa fie inainte: ..cu conditia sa va placa sa faceti asta. sa vina din voi si nu sa o faceti dintr'o obligatie.

recitesc ce am scris, toate regulile astea si imi dau seama ca ideea este sa le incalcati si sa faceti exact ce vreti voi... imi vine sa le sterg dar le las acolo... oricum stiu ca exact acum cand scriu asta voi executati exercitiul exact asa cum trebuie, fara ca eu sa fi scris tot ce am scris mai sus.
de aemenea pentru cei care nu au pe nimeni caruia sa ii fie prieten secret, sau ceilalti care s'au dezvaluit: puteti sa continuati exercitiul. de unii singuri. puteti sa va alegeti pe cineva... cu cat provocarea e mai mare cu atat mai bine... studiati 'o si duceti labirintul mai departe in viata reala.

in curand... in numarul viitor: pozele din focsani
*cu micul anunt cu regret pentru liviu ca nu am apucat sa ii restitui aparatul foto. l'am lasat la adi in garoafa-de unde poate ajunge la alexandra[cea cu parul blond]-de unde poate ajunge in focsani-la altcineva-si asa mai departe-pana la domnul vieru.. ;))

cu ochii carpiti de stat cu ochii in calculator, va imbratisez.

No comments:

Post a Comment