Monday 6 July 2009

despre temele asa-zis excluse


In urma unei discutii purtate astazi cu Adriana si Alexandra cu privire la tema fotografiei, care a fost scoasa din "cutiuta cu teme" si mutata in "cutiuta cu instrumente"(mijloace, forme de expresie)
si pentru ca Liviu e pus pe șotii si sustine - el fara motiv - ca nu i-au fost incluse temele, desi lumea de basme si zmeii apar in lista,
simt nevoia sa fac urmatoarea precizare.

Mi-ar placea sa intelegeti ca noi, cum zice Kogalniceanu,
"vom critica cartea, iar nu persoana".
Ceea ce inseamna sa NU luati lucrurile personal!

Intotdeauna, cu totii, generam idei: uneori ne ies mai ofertante, alteori mai putin ofertante. Cei din jur ne ajuta sa le sortam unele de altele. Incat sa folosim ce-i de folosit ca atare, sa transformam ce poate fi transformat sau sa lasam la o parte ceea ce n-ar merge. Daca o idee sau o tema propusa de voi a fost "exclusa" (cuvant care-mi pare totusi prea dur), asta nu inseamna ca a fost contestata si capacitatea personala de a genera idei bune. Ba din contra, luati-o ca pe o provocare de a gasi ceva si mai bun decat ideea dinainte. Pentru ca sunt sigura ca sunteti in stare.

Ganditi-va ca la un copac, ca la un pom: unele fructe ii sunt mai frumoase, mai gustoase, altele mai zbarcite, mai cu un vierme, mai necrescute. Dar toate apartin si sunt facute de acelasi pom, care are potentialul de a face chiar si fructul perfect. Asa si voi.

No comments:

Post a Comment