Monday 11 May 2009

Despre cum sa nu uitam sa ne jucam / Colectarea de REACTII

Lili a spus niste lucruri pe care n-as vrea sa le treceti cu vederea; va-ncurajez sa-i urmati exemplul si sa aveti in voi aceeasi incredere pe care-ati avut-o in timpul labirintului, aceeasi dezinhibitie de a propune joaca. Nu lasati ideile si pofta voastra de joaca sa moara doar pentru ca momentan sunteti in afara conventiei, in afara unui spectacol sau performance in care ele sa fie dinainte acceptate de catre cei care le experimenteaza. Mai stiti cand povestea Ramona, legat de impresiile de final ale spectatorilor din prima seara, despre acea fata care, vazand ca labirintul nu-i de fapt gata dupa momentul spanzuratorii, isi dorea atat de mult sa se continue povestea incat se uita in jur sperand sa existe o urmatoare persoana care s-o primeasca? Labirintul EI a continuat cu acel urmator moment din viata cotidiana – necunoscut noua – in care a interactionat cu cineva. Chiar si acel moment « real » a fost o joaca, desi poate nu pare.

N-am sa va invit la un concurs, am observat ca va inhiba. Dar va invit sa fiti curiosi ce influenta puteti avea asupra celor din jur.

De aceea declar deschisa COLECTAREA de REACTII, in care ne vom spune unii altora – prin blog – ce efecte am starnit prin actiuni iesite din rutina, prin interventii neasteptate in cotidianul altora.

CUM colectam ?
Ne grupam cate 2-5* (ca sa prindem mai mult curaj in joaca si sa fie mai distractiv) si coacem un mic plan.


DE LA CINE colectam ?
Aici alegem in functie de curiozitatea grupului nostru :
1. fie sa vedem cum reactioneaza o persoana pe care o cunoastem (prieten, coleg, parinte, ruda, chiar profesor)
2. fie sa vedem cum reactioneaza necunoscutii la interventia noastra pasagera in viata lor (asta-i cel mai incitant)

PLANUL colectarii?
Punem la punct o nazdravanie neprevazuta (de catre ceilalti).
Ca umplem o camera pana-n varf cu baloane ca-n Patch Adams de sa se poata inota-n ele, ca golim sala de clasa si-ademenim un profesor sa-si tina ora-n parc, ca dam cadou de zi de nastere cu doua luni inainte de termen la o presupusa intalnire de teme, ca dam flori sau baloane de sapun unui cersetor batran, ca punem 15 minute muzica la un casetofon pe strada/in parc/in fata teatrului si luam trecatorii la dans, ca ne asezam in fata geamurilor de la birouri luminate peste program cu un mesaj amical pe hartie gen « mai si relaxati-va impreuna, iesiti la un suc », orice nazdravanie care ne trece prin cap, o testam pe bune.
Aveti atatea exemple reusite si-ncurajatoare, de la freehugs(unde reactia batranelului de la min2 e savuroasa) pana la binecunoscutele gags.

Asa ca nu va temeti de interactiune, nu va inchideti in corpul si mintea proprie. Propuneti! Iar daca vedeti ca oamenii ezita sa va accepte propunerea, vorbiti-le, luati-i de mana si dati-le curaj, fiti alaturi de ei pana scapa de teama de-a fi considerati ridicoli. Asta ne impietreste si ne stinghereste sa ne jucam. Aveti curajul de-a propune! Fricile sunt niste virusi care ne impiedica sa traim cum am vrea de fapt, spunea Stefana. Daruiti! o floare, o plimbare, un aer cu baloane de sapun.

SCOPUL colectarii ?
Notati, veniti aici si notati REACTIILE: ale lor, ale voastre (se-ntampla uneori sa observam chiar in noi reactii atat de neasteptate incat sa ne surprinda ca nu ni le-am stiut pana acum).

Haideti sa aflam impreuna despre oameni. Va astept.

________

*luati-va libertatea de a modifica ulterior dimensiunea grupului in functie de proportiile planului.

9 comments:

  1. Eu prima ca-s mai cu mot;;)
    Lavinia, eu nu am asteptat momentul asta ca sa fac ceea ce simt ca trebuie sa fac. Ma mir ca Steff n-a scris nimic despre concertele noastre din fata casei de cultura...
    Daca e nevoie de martori vizuali cred ca toti stevistii pot depune marturie in legatura cu ce au vazut sau mai bine zis...cu ce au auzit.
    Nu ne pasa de vocile noastre...noi sa fim sanatoase:-j
    Tin minte ca la un moment dat se oprise lumea pe strada, un copil ramasese cu bicicleta langa noi, angajatii de la magazinul de momiba se speriasera de sunetele ciudate si au iesit si eu sa ne auda pe noi doua, eu si cu don'soara Steff, ne barangeam de mama focului. Ce domn'le....noi cantam muzica populara;)
    Si nu ne jenam de faptul ca ai nostri colegi se uitau ca la masini straine:-jcum ziceam :Dnoi sa fim sanatosi;;)
    Azi, toata lumea vorbea despre postul asta.
    "bai...ati vazut ce a postat Lavinia?:>"
    Toti stiau numai eu nu...ia stai frate...tre sa vada si ochiu meu...de ce se mira astia?
    Da...e ok...imi convine. Foarte tare provocarea;)

    ReplyDelete
  2. yeaaah...nu prea ma gandeam sa ma laud:)))) dar eu tot timpul cant aiurea..pe strada, in parc, in scoala:))[fetele care ma aud mereu in scoala stiu:))] si fac multe chestii de genul asta..de obicei eu incep..si altii merg alaturi de mine :D oricum... 1. utsy tre` sa repetam k`mi pierd vocea de soprana :))) [stiu k`s afona, dar nah:)) si am si ragusit dupa "concertul" nostru :D] si 2. eu am multe amintiri de genu:> utsy...vreau sa vb cu bunicu:)))=))) >:d<

    ReplyDelete
  3. da. am colectat.
    am facut azi ceea ce planuiam de mult sa fac: am spus tuturor celor pe care ii iubesc ca ii iubesc. reactii.. sa zic reactii normale. am aflat ca oamenii ma iubesc, ca oamenii ma adora, ca sunt draguta, simpatica [dupa cum zice ionut], etcetera, etcetera. cea mai "plata" reactie pe care am primit-o a fost un "bine. multumesc la fel". nu cred ca se poate mai plata reactie de atat!
    ah, si ca reactie la treaba asta mi-a marturisit cineva ca i-a mai zis un anume cineva foarte important ca-l iubeste. si m-am bucurat pentru persoana care mi-a zis asta si m-am bucurat ca mi-a zis tocmai mie chestia asta.

    ideea e ca eu sper ca raspunsurile pe care le-am primit sa fi fost sincere, pentru ca eu am fost. si mi-a mai placut ca nimeni nu m-a intrebat, contrar asteptarilor mele, ce m-a apucat sau ce-i cu mine sau alte chestii de gen. adevarul este ca am avut un "public" destul de elitist, majoritate labirintici, dar cred ca, oricum, e de bine.

    si daca utsy se intreaba aici in dreapta ferestrei de unde vin luminile, eu ii raspund ca luminile vin de la voi. va multumesc ca ma luminati!

    am sa revin cu actiuni mai... vioaie. si poate cu reactii mai putin plate. oricum m-am bucurat ca le-am spus oamenilor astora ce simt.

    inca odata, dragii mei, va iubesc.
    si va iubesc al dracului de mult, si nu exagerez, asta chiar o simt si cred ca e pentru prima oara cand pot sa iubesc asa de multi oameni si asa de puternic.
    au ramas oameni carora din motive obiective nu am apucat sa le spun ca ii iubesc. o sa le-o spun si lor cu prima ocazie.

    abia astept sa vad ce va/ne mai coc mintile.

    stev-isti, what do you have on your minds? :)

    ReplyDelete
  4. spunem atat de usor "te iubesc", incat mi'e cam teama uneori sa'l irosesc prin simplu fapt de a nu fi sincera... totusi indiferent de denumirea acestui sentiment pe care il resimt, stiu ca s'a nascut din respect, intelegere, empatie, admiratie si ca va fi nepalitor in timp... e un sentiment in care ma balacesc... ne balacim... raspandind stropi diafani care se revarsa in cascade... peste sufletele noastre...

    carla, te'am mirosit atunci :))... dupa ce ai lasat urme mai pe la fiecare... iubirea ta duhnea prin toate cotloanele scenei... uhm... m'am trezit deodata in bratele tale fragil de moi... ce bine a fost... miroseai a "acasa" si subtil ai strecurat prin toate zgomotele de acolo un invaluitor de cald "te iubesc"... a avut un asa efect, incat te'am strans in crengile mele cu o lacomie cam egoista:))... as fi vrut sa te tin acolo pt mult timp doar pt mine... ti'am spus ca "te iubesc asa in felul meu... de broasca mica, verde si blonda"... nu stiu de unde si pana unde cu "broasca", dar asa mi'a venit sa zic:))... tu esti de vina:)... uhm... imediat dupa tin minte ca ti'am numarat elefanteii de pe tricou (11)... mi'a placut si'mi place sa cred ca prietenia noastra poarta numarul 11, numar trecut de limita de 10 :)... crezi ca e prea mult?!

    tiger butt slap!!! :))

    ReplyDelete
  5. pentru inceput, stii ca daca nu simteam chestia asta nu o spuneam. i really meant it! nu am spus-o tuturor, ci numai celor care o meritau tocmai pentru a nu-si pierde valoarea.

    apoi, am observat egoismul tau. si mi-a placut ca ai fost egoista in felul ala.
    si cred ca numarul 11 e un numar frumos.

    multumesc. te imbratisez puternic cu bratele mele fragil de moi.

    p.s.- iata reactii!

    ReplyDelete
  6. Elegant in cel mai pasional mod posibil. (Chestia asta placut-efervescenta pe care o simt dupa citirea ultimelor 2 post-uri o fi gelozie? Posibil. Usor caustic. Rade orice urma de rugina din inima mea). Comoara sunteti, nu alta.

    ReplyDelete
  7. si mieeeee mi.a spus carla ca ma iubeste :">
    o simpatica >:D<

    ReplyDelete
  8. Azi m-am jucat cu oamenii din jur. Am ajuns acasa, dupa ore, l-am sunat pe X si i-am spus sa iasa, repede, spontan. Jumatate de ora mai tarziu deja intarziam. Dupa ce l-am lasat sa astepte aproximativ 10 minute, l-am sunat inainte sa ajung cu vreo 2 minute, spunandu-i ca il vad, il urmaresc, il vanez.. si ca sunt undeva unde el nu ma poate vedea. Am ajuns surprinzandu-l ca se uita si cerceteaza imprejurimile. L-am strigat si m-am ascuns dupa un copac. Am vazut ca se uita in directia mea si am observat ca s-a intors in directia opusa. L-am strigat din nou si mi-am facut aparitia. A ras si mi-a spus ironic 'Esti naspa.' Sweet :D L-am sunat pe Y si i-am spus sa vina pe 'dealul unde concureaza grecii' (Sala Polivalenta)- locul de unde am plecat cu X. Peste jumatate de ora l-am sunat din nou pe Y si i-am spus 'jucarie, vino in locul unde jucariile ca tine se intalnesc cu ceasul' (Ceasul Rau). Dupa care eu si X ne-am continuat drumul catre gara, unde am intrat in lumea noastra, cu privirile trecatorilor atintite spre noi, care, jucam teatru in aer liber. L-am sunat din nou pe Y. I-am spus, sa plece de la locul de intalnire cu ceasul si sa vina la 'nenea care ia multi oameni si ii duce in multe locuri si face choo-choo' (gara-trenul) si am asteptat in timp ce am continuat piesa de teatru. Mult mai tarziu l-am sunat pe Z. I-am spus 'Hello Barbara (tin sa mentionez ca e baiat dar imi place sa ii spun Barbara, Barbie, Shelly, sau orice alt nume de fata care imi vine in minte). Agent 007 on the phone. I'm in desperate need of some information. Can you deliver me that information?' 'Yeah, sure, Lilium.' (numele meu in latina, asa imi spune. Urat din partea mea ca eu ii spun Barbara) :)) L-am intrebat un lucru fara sens si i-am inchis telefonul spunand 'roger.over' Toate reactiile au fost pozitive. Y a spus ca i-am facut un joculet foarte interesant de ziua sa. Z a spus ca ii place ca mereu il fac sa zambeasca. si X.. X este X :)) Mereu imi spune ca sunt 'o simpatica'.

    Mi-e dor de voi si va doresc zile de poveste! Pana data viitoare, numai bine!

    ReplyDelete
  9. :) ma bucura foarte mult sa va vad receptivi, activi, luand atitudine! si-mi place sa va citesc.

    v-as indemna chiar sa va simtiti liberi sa scrieti jocurile facute si reactiile adunate ca posturi separate, daca asa simtiti. Voi decideti.

    eu raman aici in continuare, sa stiti, pentru cand va mai intoarceti cu bunatati.

    o saptamana plina si frumoasa! ne-auzim.

    ReplyDelete