Monday 4 May 2009

Aminteste-ti de ultima data cand te-ai jucat si joaca-te din nou.

(Un lucru pe care l-ai facut in timpul labirintului. De ce sa nu il faci si in viata de zi cu zi?)

Cand a fost ultima data cand ai incercat sa faci un lucru pe care, l-ai face doar in inimitatea propriei tale camere, cand nu este nimeni acasa, PE STRADA? Ultima data cand ai dansat si ai cantat comportandu-te de parca nimic nu ar exista in jurul tau. Oprindu-te la un moment dat, pentru cateva secunde, din joaca ta, realizand ca te simti ca intr-un film. Esti in afara realitatii.. Nimic nu te poate atinge! Razele soarelui se joaca in parul tau, vantul te ocoleste, trenul suiera si tu ..? Dansezi! Si tu ..?! Canti! Ce canti? Nici tu nu stii.. Te vezi, pe un camp de papadii. Te simti libera. Simti ca zbori. Nu sunt pasari, nu e vant. Copacii vorbesc cu tine si tu zambesti soarelui care, hotarat fiind sa se culce, iti ureaza 'o seara placuta' cu un alt zambet drept raspuns. Canti in continuare. Joci leapsa. Te ascunzi. Dispari. Apari in partea cealalta. Esti magica! Apari in partile opuse ..ale unui stalp. Mda ..ce mai magie. Dar in acel moment, vezi lumea, altfel. Vezi lumea, asa cum ar trebui sa fie vazuta, magica! Mai tarziu, incepi sa te intrebi, ce rost are sa fii trist. De ce sa nu vezi lumea, ca un loc, in care orice este posibil daca iti lasi imaginatia sa zboare? Simti ca ..fugi ca sa iti prinzi din urma, propria minte care se lasa prada frumusetii vietii. Fugi dupa ea, incercand sa fii ca ea.

Fugi si tu!

4 comments:

  1. ce frumoss ai scris, Lili...
    uite, eu m-am jucat ultima data azi cand veneam de la scoala. am cantat pe strada si am facut ca toate alea. am facut ca ciocolata, de fapt. nu stiu exact cum face ciocolata, dar e frumos. stiu ca nu are sens ce zic, dar nici nu trebuie.
    si ma joc in fiecare zi cu cate un om pe care-l iubesc, pentru ca, in fond, de asta iubesc oamenii, pentru ca se joaca.
    probabil de asta va iubesc.

    ReplyDelete
  2. Ba mie-mi pare ca Atunci nu esti in afara realitatii, Lili, ci esti mai in interiorul ei decat oricand altcandva. se poate sa fie in mintea noastra influenta filmelor in care totul e feeric si adresat personajului principal, dar ce ne face sa credem ca tot ce e si-n realitate in jurul nostru nu este intr-o anumita masura reactie la prezenta noastra? Un lucru e cert: EXISTAM si prin asta, vrand-nevrand, influentam tot ce ne sta in jur. Si-atunci de ce sa-ti para nebunie ca soarele-ti vorbeste mut cand isi trimite lumina in forma de inima prin aburul de pe geamul tau sau cand, in plin soare, picuri se pornesc sa cada deodata cu cele cateva lacrimi ale tale?

    Vorba ta: "De ce sa nu vezi lumea ca un loc in care orice este posibil daca iti lasi imaginatia sa zboare?" Am ajuns sa nu ne mai jucam de teama inchipuitelor reactii nefavorabile ale celor din jur, care de fapt, in secret, sunt captivii aceleiasi drame.

    ReplyDelete
  3. Esti in afara realitatii rigide create de oamenii care au uitat cat este de frumos sa te joci, pentru ca, nu iti mai pasa de oamenii care se uita la tine ciudat daca dansezi sau canti. Practic nu evadezi din realitate ci ramai acolo facand abstractie de privirile care te judeca.

    ReplyDelete
  4. da:). inteleg ce zici. Fug alaturi de tine.

    ReplyDelete