Sunday, 25 October 2009

De la Focşani, entuziasm...

Şi nu numai atât. Deja am început să fac cercetări în ce priveşte transmisia video pe la prieteni de la automatică şi alţi internauţi. Treaba e posibilă şi realizabilă...dar se anunţă a fi destul de complicată. Am găsit câteva variante pentru a ne ieşi treaba. O să încerc să le explic cât de cât.

1. Cameră web cu placă de reţea. Se poate face un program care să facă ping pe una dintre camere, de vreo 4 ori. Se opreşte transmisia pe una şi începe cealaltă să transmită.

2. Folosirea serviciilor. Un serviciu să ruleze la Bucureşti, altul la Focşani, cele două fiind interconectate peer to peer. Când prima cameră, care să zicem că rulează în Focşani, se opreşte, serviciul trimite informaţia celuilalt computer, de la Bucureşti, de data asta, iar camera de acolo porneşte.

3. Utilizarea a trei computere. Pe unul să fie website-ul, ca server, iar pe celelalte două să fie cele două camere web. Serverul pe care rulează site-ul să se conecteze la una dintre ele, oricare. În cazul în care cea preferată nu transmite nimic, se conectează la cealaltă.

Cam astea ar fi posibilităţile. Ca transmisia să ruleze pe site sunt servicii de streaming, atât gratuite, cât şi plătite. Mai exact, o sa fie ceva de genul cum sunt site-urile pe care te poţi uita la tv. Va funcţiona cam pe acelaşi sistem. Şi o a doua opţiune ar fi flash-ul, că are nativ suport pentru camera web.

Problema care apare e următoarea: trebe cineva care are nişte cunoştinţe vaste ca să se ocupe de toate astea, cunoştinţe "strong". "Vastele" mele cunoştinţe sunt uşor depăşite în momentul de faţă. Şi ca să reuşesc să pun cap la cap totul am nevoie de ceva timp să le învăţ. Şi timpul nu e de partea mea.


2 la mână.
Clasa a XII-a are următorul calendar în care se desfăşoară mirobolantele competenţe ale vieţii...
15-17 februarie.
19-29 aprilie.
31 mai-4 iunie.
Astfel că încercând a ţine cont şi de nevoile noastre, a celor care suferă de decizia unui sistem cretin, să decideţi perioada desfăşurării "Povestind Focşaniul"-ui. Eu zic că noi, ce-i de-a 12-a suntem copii mari şi descurcăreţi, şi o să o scoatem noi la capăt, o să ne organizăm într-un fel programul ca să ne ocupăm şi de proiecţel, şi de bac.

Emanând încă entuziasm şi energie,
promit o revenire cu noutăţi pe care o să le mai descopăr pe parcurs şi sper că şi cu o serie de template-uri,
"arheoloaga" informaticii (pe cât se poate),
încă susţinătoare a virgulelor,
Diana

p.s. da, scriu posturi lungi, de obicei. Şi fără rost, tot de obicei.
p.s.2. am aflat că aseară, după 15 minute după ce am intrat în Cheers şi ni s-a spus că e rezervat, s-a anulat rezervarea şi că ar fi vrut barmaniţa să ne anunţe cumva.

4 comments:

 1. molilu, te iubesc. n-am timp acum de detalii dar voi reveni :)

  ReplyDelete
 2. ai o greseala, da' pentru ca te iubesc si pentru ca faci lucruri frumoase pentru noi nu te parasc. te las s-o gasesti.
  >:D<

  ReplyDelete
 3. indura-te de sufletul acesta muritor, ciupic, si chior ca un liliac de cand am ramas fara ochelari, si lumineaza-ma! >:D<

  ReplyDelete
 4. foarte cool :)
  acuma, insa, poate cineva sa rezume si premisele de la care s-a pornit? eu n-am fost la intilnirea din Focsani decit timp de circa 30 de secunde, via telefon :> poate, deci, careva din voi sa faca un sumar a ceea ce ati povestit?

  pina ce-mi povestiti si mie, cu cuvintele voastre, mai am de zis:
  http://www.mediacollege.com/video/streaming/
  http://www.ustream.tv/ [de pilda]

  ReplyDelete